neděle 23. července 2017

Čechov v kempoch NHL pribudlo, o miesto sa pobijú v prípravných zápasoch

Vďaka piatkovému podpise zmluvy Marka Židlického s Islanders je slovenský hokej v prípravných kempoch reprezentovaný na všetkých 30 adresách. Najpočetnejšie zastúpenie je v Detroite vďaka pätici borcov (Petr Mrázek, Jakub Kindl, Richard Nedomlel, Martin Frk, Tomáš Nosek).

Štvorica krajanov sa bude snažiť prebojovať do prvého tímu v Bostone (David Krejčí, David Pastrňák, daniel Vladár, Jakub Zbořil), New Jersey (Patrik Eliáš, Jiří Tlustý, Pavol Zacha, Vojtěch Mozík), Philadelphii (Michal Neuvirth, Radko Gudas, Peter Straka, Jakub Voráček) a Calgary (Jakub Nakládal, Ladislav Šmíd, Michael Frolík, Jiří Hudler).

Najväčšie boje čakajú na trojicu skúsených hráčov Tomáša Fleischmanna (Montreal), Martina Havláta (Florida) a Jana Hejda (Chicago).O zotrvanie v NHL budú usilovať bez zmluvy ako voľní hráči v rámci skúšky, ktoré na poslednú chvíľu unikli Tlustý (New Jersey), Rozsíval (Chicago) a už spomínaný Židlický (Islanders).

Limitovaný priestor generálnych manažérov pod platovými stropmi nastolil v NHL nový trend, ktorý vystavil do nepríjemnej situácie celú radu známych hráčov (Ľubomír Višňovský - na skúške v Chicagu, Andrej Meszároš - Colorado, Peter Budaj - Los Angeles, David Booth - Florida, Derek Roy - Washington, Sergej Gončar - Pittsburgh).

Vlani sa z 59 českých účastníkov prípravných kempov nakoniec v sezóne medzi mantinely NHL predstavilo 38 hráčov. Koľko to bude tento rok napovie už prípravné zápasy. Šancu v nich dostanú aj mladíci čakajúci na zámorské premiéry.V stopách bostonskej kométy Davida Pastrňák by sa chceli vydať aj ďalšie úspešní juniorskí reprezentanti ako Pavel Zacha (New Jerse y), Jakub Vrána (Washington) či Jan Košťálek (Winnipeg).

Na prvý štart v prestížnej lige už na farmách dlhšiu dobu čakajú gólmani Patrik Bartošák (Los Angeles) a Roman Will (Colorado), útočníci Radek Faksa s Matejom Stránským (Dallas), Lukáš Sedlák (Columbus) a detroitská kľučka Nedomlel, Frk a Nosek. Z Európy svojimi výkonmi navyše zaujali aj nedraftovaní reprezentanti Jakub Nakládal (Calgary), Vojtěch Mozík (New Jersey) a Dominik Simon (Pittsburgh).


Žádné komentáře:

Okomentovat