pátek 21. července 2017

Litvínov v Lige majstrov vyhral aj druhýkrát, Liberec a Vítkovice prehrali

Severočesi, povzbudenie úspechom z Grenoblu, začali svižne a v polovici druhej minúty opečiatkoval Písařík tyč. Severania boli blízko vedenia v závere úvodného dejstva, lenže Kuukka vo sľubné šancu minul a Rantakariho ranu pokryl Janus.

Letné posila v bránkovisku vervou sa vyznamenala dvakrát krátko po sebe aj pred polovicou duelu, čím vystavila základy vedúcemu gólu svojho celku. Po Hüblově strele bol v správny čas na správnom mieste Jánský a úspešnú dorážkou otvoril skóre.

Čoskoro mohol odpovedať Sailio, ale trafil tyč. Tlak Blues pokračoval aj po druhej prestávke, lenže Janus bol neprekonaný. Na druhej strane mohol zo sóla v 48. minúte definitívne rozhodnúť Písařík, ale nedal.Domáci to viac ako minútu pred koncom skúsili bez brank� �ra, ale ani táto snaha im vytúženú vyrovnanie nepriniesla.

Liberec švédskeho vicemajstra síce prestrieľali výrazným pomerom 43:29, ale góly dávali iba hostia. Plný bodový zisk pre Skelleftea zaistil víťazným gólom v 27. minúte pri presilovke Tim Heede, druhý gól pridal Axel Holmström, potom sa trafili ešte Patrik Zackrisson a Martin Lundberg. Čisté konto dokázal udržať Markus Svensson.

Bielym Tigrom patrili úvodné príležitosti, potom sa dokázali ubrániť v oslabení a Valský v ôsmej minúte rozozvučal bránkovú konštrukciu. Ešte pred prestávkou neuspel Birner. V 27. minúte potrestal Heede po 19 sekundách presilovky hru Liberca s šiestimi hráčmi v poli.Radivojevič potom nezužitkoval prečíslenia dvoch na jedného.

Vo 44. minúte vyzval Norman v oslabení parádne prihrávkou Holmströma a ten pridal druhý gól švédskeho celku. Viac ako dve minúty pred záverečnou sirénou mal Liberec k dispozíc ii presilovku, tú umocnil odvolaním Lašáka z bránky, ale za tento risk pykali góly Zackrissona a navrátilcov z trestnej lavice Lundberga.

Vítkovickým tohtoročnej premiéra v Lige majstrov zhorkla a stretnutie s nemeckým majstrom stratili desať minút pred koncom po dorážke Martina Buchwiesera.V úpornej bitke sa na prvý gól čakalo až do záveru druhej časti a k ​​ľútosti troch tisícoviek divákov v ostravskej hale ho v presilovke päť na štyri strelil hosťujúci Raedeke.

Domáci sa vrátili do hry pri sérii mannheimských vylúčení v nástupe do tretieho dejstva. Prvú presilovku päť na tri ešte premárnili, ale v ďalšej dokonale vyšachovali súperov trojlístok a Káňa zblízka pozametal za Endrasa krížnou Bürgerova prihrávku.

Odpoveď Mannheime však prišla už za tri minúty, keď sa v bránkovisku presadil dôrazný Buchwieser a zo skrumáže propasíroval za Kantora víťazný gól. Vítkovice pri po wer play mohli ešte doviesť duel aspoň do predĺženia, dve vyložené šance ale Kudělka v záverečných sekundách zmaril Endras.Bundesligový tím tak napravil svoju piatkovej porážku 0: 2 z bieloruského Grodna.

Skupina D


Žádné komentáře:

Okomentovat