úterý 11. dubna 2017

Rooneyho by sme ťažko nahradili, súdi manažér Moyes

Wayne Rooney sa v posledných týždňoch stal pre mnohých denníky a diskusie cieľom číslo jedna, pretože jeho nedávno predĺžený kontrakt mu zabezpečuje pomerne luxusné platové podmienky. Napriek tomu sa o uzatvorenej dohode dá hovoriť ako o úspechu. Minimálne si to myslí manažér David Moyes, ktorý svojho útočníka považuje za nenahraditeľného.
Doterajší zmluva Rooneymu zaisťovala príjem 250 tisíc libier týždenne a vypršať mala budúci rok. Dvadsaťosemročný útočník podpísal s Červenými diablami nový kontrakt, ktorým si United zaistí jeho služby na dobu nasledujúcich päť a pol rokov. Podľa informácií stanice BBC si Wayne Rooney týždenne zarobí 300 tisíc libier.Aj preto sa predĺženie kontraktu stalo námetom mnohých diskusií. Prvá reakcia od populárneho anglického reprezentanta na seba nenechala dlho čakať.
K dobrému výkonu pridal ďalší gól už deň po spečatenie nového kontraktu. United sa v rámci dvadsiateho siedmeho kola najvyššej anglickej súťaže stretli s Crystal Palace, ktorý porazili o dva góly. Druhou z nich dvadsať minút pred koncom strelil práve Wayne Rooney a pridal definitívne rozhodnutie k úvodnej trefe Robina van Persieho.Za United v tohtoročnej sezóne doteraz Angličan odohral 29 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil v nich dvanásť gólov.
O niekdajšieho hráča Evertonu s prezývkou "Wazza" v letnom prestupovom termíne usilovali popredné európske veľkokluby, medzi ktorými bola napríklad londýnska Chelsea , ale z chystaného presunu nakoniec zišlo. A to napriek tomu, že sa United v tejto sezóne zatiaľ prevažne trápi.Práve Rooneyho forma by ale mohla byť kľúčom k úspechom a škótsky manažér David Moyes je rád, že vedenie odrazilo útok svojich rivalov a útočníka sa rozhodlo v kádri udržať.
Poctu svojmu kľúčovému hráči vzdal okrem iného slovami: "je to pre nás veľmi dôležitý hráč, keď si vezmete do úvahy, koľko klubov ho chcelo. Bolo by veľmi ťažké ho nahradiť, pretože na trhu nie je veľa hráčov svetovej úrovne, ktorí by šli kúpiť rýchlo a lacno. Wayne je jedným z hráčov najvyššej triedy, čo dokazuje každý týždeň.Môžete na ňom pozorovať jeho kvality, jeho charakter a snahu pomôcť tímu za každej situácie, " vypočítava skúsený taktik silné stránky svojho hviezdneho zverenca.
" Naším cieľom je, aby v tom pokračoval, a ja verím, že to nebude tak ťažké. Je to totiž človek, ktorý na sebe stále chce pracovať. Crystal Palace si od doby, čo ho prevzal Tony Pulis, vedie výborne. Prísť na ich pôdu a odviezť si tri body by bol oriešok pre každý klub. Nedostávajú príliš veľa gólov, čo našu úlohu ešte sťažovalo. Aj v sobotu ukázali, ako náročným protivníkom môžu byť. Vďakabohu sme ale v druhej polovici dokázali streliť dve kľúčové br� �nky, " pochvaľuje si manažér Moyes.

Žádné komentáře:

Okomentovat